Moi! Mä oon Taru Haverinen

30 vuotias Helsinkiläinen BOHO Cafe&Delin kahvilayrittäjä!

 

Olin pitkään selaillut eri bohosisustusryhmiä haltioituneena ja eräänä iltana aloin ihmettelemään, että miksi en ole kuullut Helsingissä olevan yhtäkään bohokahvilaa. Nopean googlettelun tuloksena totesin, ettei Helsingissä, saati koko Suomessa ollut ainuttakaan bohokahvilaa. Miten kukaan ei ollut sellaista perustanut?! Olin aivan ihmeissäni.

 

Avasin samantien läppärini, perustin netissä osakeyhtiön ja ilmoitin miehelleni, että hän on tästä lähtien varatoimitusjohtaja. Kirjoitin parin illan aikana kattavan liiketoimintasuunnitelman ja tein tarvittavat rahoitus- ja kannattavuuslaskelmat. Hain myös pankista osakeyhtiölleni yrityslainaa. Tuskin itsekään osasin edes kuvitella, että oikeesti kohta sitä ollaan tässä tilanteessa.


Visio kahvilasta, sen juoma- ja ruokatuotteesta ja sisustuksesta oli erittäin selkeänä mun mielessä. Laitoin samantien pyörät pyörimään kahvilan suhteen. Olin työskennellyt ravintola-alalla 14 vuotta monipuolisesti eri tehtävissä ja ollut mukana avaamassa ravintoloita, joten en kokenut haastavana lähteä avaamaan omaa paikkaa. Olin todella innoissani, että olin keksinyt tämän ideani ja, että pääsen toteuttamaan itseäni täysillä.

Kävin katsomassa muutamaa potentiaalista liiketilaa kahvilalle, mutta ne vietiin nenän edestä. Silloin harmitti, mutta niin kuin ystäväni totesi: ”Kaikkeen on syy, parempaa on tulossa.” Ja niin olikin. Välittäjä soitti minulle ja sanoi, että Eerikinkadulle tuli hiljaiseen myyntiin aivan täydellinen paikka kahvilalleni, mene katsomaan. Kysyin paikan hintaan ja totesin samantien, ettei minulle ole siihen varaa, turha mennä edes katsomaan.

 

Meni pari viikkoa, kun välittäjä soitti taas ja sanoi, että ”Taru kyllä sun ihan oikeasti kannattaisi mennä katsomaan se tila, se on täydellinen” . Niimpä menin sillä ajatuksella, että en ainakaan häviäisi mitään vaikka kävisin katsomassa.

 

Ja niin siinä sitten kävi, että paikka oli aivan ihana, mahtavalla sijainnilla ja fiilis siellä oli upea! Lähdin sieltä ja laitoin tarjouksen myyjälle, joka hyväksyi tarjouksen seuraavana päivänä.

 

 

Kahvilan tarjonta koostuu aamiais- ja kahvilatuotteista, kevyeistä salaatti-, bowl- ja keittolounaista sekä runsaista bohoplattereista. Unohtamatta ihania viinejä!

Bohon sisustus on seesteistä ja vaaleaa. Kaikki sisustustuotteet on tehty käsityönä Balilla luonnollisista materiaaleista, kuten palmunlehdistä, meriruohosta bambusta ja sisalista. Jokainen tuote on uniikkia käsityötä ja jokaisella on oma ainutlaatuinen tarinansa.

Kahvilan ruokatuotteesta vastaa ihana Iris Airikkala. Iris on erittäin ammattitaitoinen kylmäkkö, loistava asiakaspalvelija ja Iris myös tekee upeimmat kahviluomukset! Lisäksi lämminhenkisestä ja läsnäolevasta palvelusta pääsee nauttimaan Lauran, Jennan ja Jessikan ollessa paikalla. Ja tottakai paikalla olen myös ilahduttamassa minä!


BOHO Cafe&Deli avaa ovensa 1. helmikuuta 2021 ja loppu on vielä kirjoittamatta.

Kiitos, että olet tällä matkalla mukana!

Taru Haverinen